نان سیمیت یکی از نان های معروف ترکیهای است که دارای بافت نسبتاً خشکی می باشد. د ر خیابانهای استانبول آن را روی چرخدستیها میفروشند و رهگذران برای یک میان وعده سبک یا حتی وعده غذایی آن را میخرند و گاهی با پنیر میخورند. روی این نان یک نوع ملاس یا شیره غلیظ میمالند و سپس آن را در کنجد فرو میبرند و در تنور میپزند.
سیمیت یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های کشور ترکیه است که طرفداران بسیاری دارد. ما امروز در آیلاتیم قصد داریم تا طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم جهت پخت سیمیت
شیر 200 گرم
شکر 5 قاشق سوپخوری
مایه خمیر 1 قاشق سوپخوری
روغن مایع 100 گرم
نمک 1/2 قاشق چایخوری
آرد 500 گرم
مواد لازم برای ترکیب رومال سمیت ترکی
شیره انگور یا شیره خرما 2 قاشق سوپخوری
آب برای رقیق کردن شیره 2 تا 3 قاشق
تخم کنجد و سیاه دانه به میزان لازم
طرز تهیه نان سیمیت ترکی
ابتدا دو قاشق شکر و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید و سپس شیر ولرم را روی آن ها بریزید.
تمای مواد را هم زده و به مدت 4 دقیقه در جای ثابت قرار دهید تا به عمل بیایید.
دقت داشته باشید که هر چقدر مایهخمیر بیشتر بماند، بیشتر عمل میکند و کف روی ظرف زیاد میشود. همچنین بوی ترشی و مخمری که به نان شما میدهد نیز به همان نسبت افزایش پیدا میکند.
حال در ظرف دیگری مقداری روغن مایع و مابقی شکر را با هم مخلوط کنید.
خمیرمایهتان را به آن اضافه کنید. نیمی از آرد را یک باره روی مواد بریزید و هم بزنید و مابقی آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیر لطیفی به دست آورید.
خمیر را روی میز که آرد پاشی شده منتقل کنید و آن را حدود 5 دقیقه ورز دهید. حدود 4 قاشق روغن مایع را کف ظرفی که 3 برابر بزرگتر از خمیرتان است، بریزید. خمیر را در آن بچرخانید تا همهجایش چرب شود. سپس روی آن سلفون کشیده و حدود 50 دقیقه آن را در فضایی نسبتاً گرم و مرطوب قرار دهید.
بعد از 50 دقیقه، خمیر را روی میز کارتان قرار دهید. از خمیر، چانههایی بهاندازه یک پرتقال درست کنید.
میتوانید نان را به همین شکل گرد بپزید یا اینکه آن را شبیه یک رشته بلند دربیاورید، سپس آن را از وسط به دورهم تاب بدهید (حالتی شبیه گیس بافت). حالا دو سر آن را به هم وصل کنید و مانند یک چرخ روی سینی فر آرد پاشی شده بگذارید.
برای رومال، شیره رقیق شده را با یک برس، روی نانها بزنید و دانههای کنجد و سیاهدانه را روی آن بپاشید. 20 تا 30 دقیقه دیگر به نان استراحت بدهید.
برای اینکه نانها خشک نشوند، از یک پارچه دولای نمدار استفاده کنید و آن را با احتیاط روی نانها بگذارید.
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید. در طبقه پایین فر یک سینی دیگر یا یک ماهیتابه پر از آب قرار دهید تا داخل فر پر از بخار شود. سپس نانها را حدود 15 دقیقه داخل فر قرار دهید.
در نهایت نان ها را از فر خارج کرده و بر روی یک توری قراردهید تا خنک شود.
پس از خنک شدن می توانید آن ها را با کره، پنیر و یا هرماده دلخواه خود نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد نان سیمیت
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج نان سمیت، حدودا 1 ساعت می باشد.
زمان پخت و انتظار آن حدود 15دقیقه می باشد.
نان سیمیت را می توانید در وعده صبحانه و میان وعده سرو کنید.
شما می توانید در ماه رمضان از این نان مقوی برای افطار استفاده کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد.